Bestellen

Bestel de boeken van Ella Marjon, gesigneerd door de schrijfster.

!

ZOETE ZONDE

Hoe kun je je zelfbeheersing zo verliezen dat je een naaste naar het leven staat? 

Jantine en Max, Barry en Lieve, Leon en Marlies, Jos en Ina, Bernhard en Joris zijn lid van een bloeiende  evangeliegemeente, waarin gestreefd wordt naar openheid en eerlijkheid. Door allerlei roddels komt er een barst in dat ideale plaatje. Homofilie, overspel, ze weten allemaal hoe het niet hoort en laten geen mogelijkheid voorbijgaan om de ander de maat te nemen. Totdat de bom barst. Een van de gemeenteleden wordt in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten in een donkere steeg.

VERDIEND

Iris is opgegroeid in de Betuwe. Om wat te zien van de wereld, verhuist ze naar Amsterdam, een bruisende stad die haar alles biedt wat ze zoekt: een uitdagende baan, een heerlijk appartement en nieuwe contacten. Als er op een dag bij haar wordt ingebroken en de dreiging haar overvalt, keert ze terug naar de Betuwe. Maar ook daar vindt ze geen rust. Wie wil iets met haar vereffenen? Is het die vlotte buurvrouw? Haar oude schoolvriendin? Haar ex-vriend misschien?

Oude herinneringen komen weer boven en ze wantrouwt haar nieuwe vrijheid. Terwijl de gebeurtenissen elkaar in rap tempo opvolgen, verliest Iris de grip op haar eigen leven. Er zijn daders en slachtoffers en soms is er niets daartussenin.

De Blauwe Hel

Uit een prachtig moeras – een lust voor het oog – stijgen óók rottingsgeuren op.

Margje groeit onder moeilijke omstandigheden op. In een liefdeloos huwelijk gevangen, heeft ze een zwaar leven bij haar schoonfamilie op de boerderij. De dramatische gebeurtenissen monden uit in een verschrikkelijke climax.

Als Margot een halve eeuw later hoort wat zich heeft afgespeeld op de plek waar zij nu woont, blijft het haar intrigeren. Dit tot ergernis van haar schoonfamilie, die alles liever zou laten rusten. Mede door de sinistere gebeurtenissen rond het huis en het gevoel door vreemde ogen te worden gadegeslagen, lijkt het echter onmogelijk een vredig bestaan op te bouwen rond het natuurgebied met de sinistere naam.

De Toonbank

De Toonbank is een bijzonder verhaal over gewone mensen. Een eerbetoon aan vele generaties die lange werkdagen maakten en zich alles ontzegden voor hun eigen zaak. Wat ze ook over de toonbank verkochten, ze deden het met toewijding en passie.

 

Maak kennis met Douwe en Hanneke. Twee jonge mensen met idealen. Ze trouwen, krijgen kinderen en pakken de kansen die zich voordoen in hun ondernemende leven. Gestaag bouwend aan hun toekomst krijgen zij als kleine winkeliers te maken met tegenslagen die een bepaald patroon lijken te hebben. Alsof er een hogere wereld achter zit. Wat wil die hogere werkelijkheid hun duidelijk maken?

Dan is er opeens een lot uit de loterij. Een jong meisje dient zich aan: Dina. Zij is de ideale kinderoppas. Totdat zij op een dag zo maar is verdwenen. ‘Naar de hemel’, volgens een van de kinderen. Hanneke bewaart deze woorden in haar hart. Later krijgen ze betekenis. Wordt een leven lang hard werken beloond? Of eindigt het verhaal van Douwe en Hanneke in een wel heel erg tragische neergang, bijna symbolisch voor het teloorgaan van de kleine zelfstandige tegenover het grootbedrijf?

Laat de zon niet ondergaan

Het is de angst van heel veel vrouwen: op een dag komt je man niet thuis.

De politie komt aan je deur en je weet: dit is helemaal mis…

Het overkomt Yvette. Op de dag dat de agenten komen melden dat haar man spoorloos is, stort haar wereld in.

Wat is er gebeurd? Heeft Mark zijn gezin in de steek gelaten en heeft hij een radicaal andere weg gekozen?

Is Mark vreemdgegaan? Of is hij het slachtoffer van een geweldsmisdrijf?

Als lezer kun je je niet losmaken van de radeloze vragen en de gevoelens van machteloosheid die Yvette bestormen.

Zullen Yvette en haar kinderen hun man en vader ooit nog terugzien?